top of page

Zal ik weer bloggen?

Zal ik weer gaan bloggen? Wat denk je? Zal ik weer beginnen met schrijven? Deze vragen stel ik vooral aan mezelf. Ik heb in het verleden geblogd, toen ik loopbaancoach was. Toen vond ik het heel spannend om te schrijven. Nu niet meer. Ik ben eraan gewend geraakt. Maar waarover ga ik bloggen? Ga ik schrijven over materialen en verf, mijn voortdurende zoektocht naar zingeving, workshops, winkelen, over mezelf? Geen flauw idee! Laten we gewoon beginnen en dan zien we wel.


Eerlijk gezegd, als ik een geïnspireerd idee heb dat steeds als een pop-up in mijn hoofd verschijnt, dan weet ik al: daar moet ik iets mee doen! Enkele jaren geleden had ik een enorme drang om te schrijven en te bloggen. Mijn verhalen delen op het wijde wilde internet gaf echter stress. Het betekende mijn comfortzone verlaten. Niet gemakkelijk. Hoewel ik nu weer begin, en ook al is het anders... het blijft een beetje ongemakkelijk. Tonen wie je bent, of het nu schrijven is of het tonen van je schilderijen, is altijd een beetje naakt voor de ander gaan staan.


Gelukkig weet ik dat wat eerst oncomfortabel was, later comfortabel wordt. Gelukkig maar!

Nu we over de schaamtebarrière heen zijn, vraag ik me een beetje af waarover ik nu ga schrijven. Dat weet ik niet. Misschien zijn er gewoon te veel ideeën in mijn hoofd die allemaal op hetzelfde moment gehoord willen worden. Vermoeiend! En verwarrend. Waarom komen de ideeën altijd samen?


Maar weet je, het begin is het halve werk. Zeggen ze dat niet zo? Een blog is gemakkelijk te verwijderen, en als het op niets uitdraait, kan ik deze met een klik weer verwijderen. Ondertussen kan ik me wel vermaken, want schrijven is gewoon leuk.


Je bent dus welkom op deze blog, die voorlopig geen specifiek doel heeft, haha. We zien wel. Waar ik wel op hoop, is een leuke connectie opbouwen met mensen die af en toe doelloos (sommige momenten dan toch, want ik ben ook wel erg gedreven) door het leven struinen en het leven niet al te serieus nemen. En die gewoon ook naar hun gevoel luisteren en iets doen terwijl ze niet weten waarom!


Welkom!
4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page